Tuesday, December 7, 2010

MaalHijrah

Salam MaalHijrah kalian.

semoga tahun baru hijrah ni akan membawa rahmat dan rezeki kepada kita semua. InsyaAllah. sempena hijrah ini, sama-sama kita membuat anjakan paradigma perubahan kepada diri kita. harap kita akan menjadi lebih baik dari semalam. amin.

side story 1:
saya berhasil masak makaroni bakar dengan jayanya!
kenapakah perkataan 'jayanya' digunakan di sini?
itu disebabkan ibu puji that makaroni bakar sangat SEDAP! tak tipu okay?
plus, ibu cakap lagi yang this one lagi best dari yang dulu.
yeah!!

side story 2:
saya tak sabar nak pindah rumah. cepatlah rumah siap. huhu
last Saturday, saya dan ibu ke rumah makngah. kebetulan pula, abang & abang amie (my cousins) ada bersama. seronok guk jumpa walaupun sekejap.
masa makan tengah hari bersama, kami bertiga dijadikan bahan usikan.
apakah isunya?
NIKAH & KAHWIN la. apa lagi.
yang paling teruk kena, abang dan saya! pelik tol abg amie xkena. musykil dowh.
dengar2 kata, abang nak tahun depan. bagusla gitu.
saya tambah, abang wat la awal2 before kakyong 'terbang'. hehe.
bley kakyong tengok. nk jadi pengapit! lolx.

abis abang, saya lak kena. adoi la. kena ap?
abang amie la start! tumbuk abg amie *dush2*
dia ckp ap?


(gaya bacaan: dialek GANU ea! )

abang amie: rumah baru kat kuala berang tu kiranya nk sambut menantu la.
(xfaham lagi time tu.) 
makngah: memang betul! pindah 6t trus smbut.

haisyh apa la dorg ni kn.
xabis lagi.

abang amie: ke kat luar doh?
mksd: kahwin kat luar.
makngah : mana boleh. kan dua2 jauh. 
abang amie: dop engat plop. ne taw jumpe hok laen plop.
me : dah2.. makan. tak baek ckp banyak. :P

memang sengaja la diorang ni kan?

btw, korang ada suggestion tak nak bilik kaler apa? ;D

p/s: lima hari sekejap je kan? napa rasa cam lama sangat? huhu


3 comments:

sh. said...

Nak resipi T.T

Please please

Zulaykha Nadya said...

awak xwat lg ke??
ok2... t syer kc.. hehe

ila syamilla said...

chantek blog? hehe