Monday, March 22, 2010

2nd unForgeTtable day


ryte now, i'm doing four things in a tyme... hehe.. mst ad org marah.. :P i'm online, watching television, eating and  revising Physics: deformation of solids.. waa!!! cutiku sudah hampir berakhir... tinggal berapa ari saja lagi... tamaw!! taknak pulang ke tempat itu... ak maseh belum puas berada di rumah.. maw lama lagik... waa!! depressed arr cmnie... :-( study xabis agi... lagi 2 mgu lebey da nk trial.. argh!!
stop la mood cmnie...please....

okay.. back to story... the second day in MiCET was 6th March... hari ini start pada tengah malam... rsenye mlm nie la ak dijamu ngan bubur masakan ila, annie... mama annie n mama ila... bak kata aisyah.. nie mamaS dorg... mula2 tue, siyezly kagum gler ngan kepakaran dan kekreatifan dorg masak... bubur nasi.. hidangan sampingan ktorg, chicken cream soup and chicken curry... superb arr~ walaupun cara masakan simple, i admit that those dishes were really appetizing for that simple looks they posses... xtipu langsung okay! da la mlm tu, ak baru lps makan ngan prince kesayangan... haha... ditambah pulak ngan jamuan tu... memang sure ak sangat kenyang malam tu... ^^ ila arr pakse... hehe...

before tdow that nyte, bey mcg ckp nk bfast sme2 pagi tu...~wee~ heppy~ windu bey! ;p... bey ngan dota lagi tyme tue... jeles tol ngan dota nie... aiyya... xkeysahla... pape pon, i love you, dear.. hee... paginya, ak bangun awal la jgk... after solat subuh tue, golek2 la sebelah ila yang smbg tidow blek... ak mulanye xnk smbg tdow sbb kn ad bfast date... tp, lastly, mataku terpejam jua... sedar2 da pkul 9 lebey... huhu... bey rupa2nye da mandi awal... sowie bey... xdpt nk breakfast tyme tue.. ak twun cafe tyme tue da pkul 10 kot.. mknn da xde... turun2 cafe, breakfats ngan borak2 je... tp xpela.. kenyang tengok muka nazmi~ bley ke ckp cmni??~ ;p

~from left: ila, aisya, annie, mudd and alma~

after dat, out with ila bubu to rumah cgu rozila... BUBU??? ila fhm mknanye....kn?? ila sewa kereta dari makcik kereta sewa jauh... kt jalan kebaya, paya ap ntah.. lpe lak.. tapi ari nie mmg xley dilupakn...ari yang sangat mendebarkan... menggerunkan pon ada kot... otw balik nak anto tiga lagi kwn ktorg yang ekut, iaitu hafiy, ezart and amin ke stesen bus alor gajah, di satu simpang yang sangat lengang, ketika ila mahu membelok ke kiri, tetiba je ad satu kereta menyelit dari tepi sebelah kiri yang telah mengakibatkan bhgn hadapan tepi sblh passenger bumped with the **** car's bumper... it's damn shocking me and frenz... we were really frightened.. ktorg xbrhenti wlpn kereta tersebut berhenti.. takut la seyh... cuba korang bayangkan, kalau lah ktorg stop, ktorg da la sumer below 20... pemegang lesen P..( ila lg la cuak.. sbb dia yg memandu... lau ak pown, mst menanges dah!! ) ttbe uncle tue attack ktorg and salahkan ktorg cmne??? lesen P kne jge btol2 weyh.. ssh dpt dowh.. lg stu, nie ila py ketakutan.. lau uncle tue ttbe bwk kuar parang serang ktorg cmne?? ila fikir nie sbb kwsn tue lengang... mmg jd trauma ila n aku... the car's dented.. ila kne byr rm50.. ila sory ye.. xsmpt nk kc dwet kt ko guk... :( >kesedihan sbb pixs xamik ngan ila<



otw blik ke MiCET, fon ku da kehabisan nyawanye... ila mintak tolong tanyakn nazmi sal kemek tue... kne la gne fon ila... kctw yg invove in small accident and need his  help.. i'm really sorry for making you worried dear.. no intention to do that... and thanks soo much dear for helping us.. kcian ur hands.. mst penat sental kesan2 tue kn??? thank you so much... then, mlm tu, ak, nazmi and ila kuar jln2 dgn satu matlamat yang harus dicapai: kek aisyah! (xpe da kn??:P) di ITALY bakery... kali nie, nazmi yang drive... ila jd penumpang di belakang... thanx a lot to ila yg sje meng'invi'kan diri konon-kononnye maw bagi can kepadaku and nazmi to chat but her effort was really worthless sbb kami berdua tidak mampu berborak-borak sepertimana yang dihajatkan... maw masa itu berulang lagi... huhu...

bey telah menggunakan naluri pemandunye untuk ke bakery ITALY tersebut.. GPS ila memberi route ke ITALY yg terletak di melaka.. di bakery trsbut, ila decided to buy the cheese with chocolate cake... ap ea nme dia??? tp sedap kn aisyah??? hehe... dan nazmi telah membeli salah satu produk yang dijual di bakery tersebut iaitu biskut aiskrim.. korg taw x??? biskut yang ada krim yg cm aiskrim kt ats dia tue.. sedap!! biskut favorite time kanak2 kter kn bey?? ;p... dan ak plak beli balloons for Dikir Barat deco... sherah, di sinilah balloons tu berasal... :) after that, ktorg gi makan kt Dataran Pahlawan pye foodcourt.. ila ngan sizzling kuey tiaw, ak ngan nasi claypot and bey with his sizzling mee... ila begitu concentrate ngan kuey tiaw nye.. haha...tyme nie pon ila senyap.. (ILA!!! nk picture tyme nie).... huhu... then, ktorg balik anta kereta sewa tue kt umah makcik tue.. then, makcik tu yg anta kami balik ke MiCET with a ride in her Persona... :P

~nie la kek for aisyah~^^

bey.. i trust ur drivers' intuition... <3


then, smpyla kami ke MiCET... dlm kereta tu, ila duk kat seat dpn... ngada2 btol.. haha... da sampai tu, apa lagi, bilik la destinasi.. penat kot... before balik ke bilik c009 or ila's room, ak wish gudnyte kat prince.. yg beshnye, bey letak topi  atas kepala gue... ( SIME DARBY- topi rumah merah yg ak cilok kt tgb aritu :->).. topi tu bey pakai sbb ak xckup tgn nk bwk brg dri kereta sewa tue... kn bey??? mlm tu, kat bilik pon ak still pkei topi tu... haha.. cam orang giler je... ;p...

panjangnye entry nie... sorry lau korg boring.. tp ak nk tulis guk sbb ak rse nk cter... <3t; think that's all.. wanna off da... miss you friends...

nazmi??
rse2>> syg + windu


6 comments:

ila syamilla said...

mama ila, ila bubu... ape lagi ko nak panggil aku??? haha...

adieq said...

hye..i really missed that moments..wanna it happens again..love u sweetheart!!muuachhxx!!!

starlover said...

Panjangnyer post. =D Tp sy bace gak sampai noktah terakhir.

Kecuali part nazmi?? kat bawah tuh. Sbb da tau da Dya nak tulis ape. Bwahahhaha =P

Gurau saje *wink* Hee

Zulaykha Nadya said...

ila: haha.. ap agi ye?? t ak pikir...
pape pown, ak syg ko slmenye!! hehe:P

bey: hye.. me too.. wanna see you again...
love u too dear... ;)

sherah: hehe... nie syg sherah nie.. haha
part nazmi?? ye??? da taw ea??? :P

starlover said...

Mesti la tau. Kalau tak cakap sayang, cinta. Kalau tak cakap cinta, rindu. Haha =P

Haa kan betul. Kat atas ni sayang+windu. Oh sy sangat pandai =P Hehe

Zulaykha Nadya said...

owh yeah... tp sy rs sy xpenah ckp cinta okey??
haha... i'm not using that word coz i don't get its meaning... :P