Wednesday, April 21, 2010

Adib..


tgl beberapa ari je lagi observation ke atas adib akan dipantau. ni dapat info dari kwn2. peluang adib untuk idop 30-70. and kalau dia idup, kemungkinan besar dia akan koma sepanjang hidup ataupun separuh koma. dia mengalami pendarahan dalam otak yang sangat teruk. yg nie sye dapat dari blog anati. dia ckp bahawa tyme dia g tengok adib, dada adib berlekuk, nmpk sgt kesengsaraan adib utk bernafas.

Ya Allah..
bantulah muhamad adib aiman...
berikanlah kekuatan kepada dirinya...
sesungguhnya hanya Kau ya Allah mampu menolong kami pada saat-saat ini.

kisahnye sangat tragis. adib tercampak dari seat dia via the front mirror. he fell onto the road with his head first. he suffered severe brain haemorrhage till dia py tempurung kepala terpaksa dibuka. akibat his brain was really swollen. even though i'm not his very close friends, i do feel the atmosphere. i can't imagine losing him. he's one of bestest friends we have. and i don't wanna lose him. neither other friends nor his beloved family.

friends... please... pray for him too... please...

adib...
please wake up..
we know that you are strong...
this is the test from Allah...
be strong... come back to us, adib...
your family and friends really need you..
do be with us adib...


~ this is adib~ pray for him...



7 comments:

aisyaLALALA said...

masya Allah, dahsyatnye. aisyah yg x knl ni pn trase sedihnye apetah lg family and kwn2. ya Allah, selamatkan la adib.

Anonymous said...

Amin

Zulaykha Nadya said...

aisya: sme2 doakn yer...

amin..

ila syamilla said...

salah tu. doakan la die, kalau die mampu hidup dan tak menyusahkan orang lain, maka biarlah die hidup... kalau die hidup tp mendatangkan mudarat kepada orang lain, biarlah die pergi menghadap Yang Esa...

walaupun bunyinya kejam, tp itu yang terbaik utk dia, kan? doakan dia, amin..

Zulaykha Nadya said...

sentiasa doakn yg terbaik dariNya..
amin.

Vee Violet ~vLockheart~ said...

Terasa di hati.
Let's all of us pray for Adib...

Zulaykha Nadya said...

thanks vee..
hope he'll survive..